TOLO CAÑELLAS
Comissari independent
Box 27

CONFITA'T!

 

L'espai Box 27, per la seva naturalesa, és l'únic que pot visitar-se, almenys de manera involuntària, en el sentit que no podeu sortir al carrer per veure'l, però si viviu a prop i heu de passejar el gos, anar a l'estanc o fer la compra, podreu gaudir-ne per partida doble, ja que en aquesta ocasió l'artista Susy Gómez, ens presenta "Take Care" (profètic títol), on qüestiona quin és el lloc de l'art, intercanviant aparadors, en aquesta ocasió amb la Farmàcia Buades, un altre dels llocs als quals estàs autoritzat a anar a comprar.

Aquests esdeveniments que ens han sobrevingut acabaran trastocant-nos la vida, almenys tal com la tenim estructurada actualment, no només a nivell personal sinó també a nivell mundial. Entre altres coses haurem de replantejar-nos el concepte de comunitat. Andrés Senra, que va participar al Box 27 l'any 2017 amb el seu projecte Rosa Winkel, va dur a terme una residència, anys abans, a la ciutat lliure de Christiania a Copenhaguen, on va realitzar el documental Alter Christiania, sobre aquesta ciutat on reflecteix i explica molt bé la vida i la història d'aquesta comuna fundada l'any 1971, més enllà del sensacionalisme, que bé podria servir-nos per reflexionar.

Seguint amb el documental, m'agradaria recomanar el projecte Second Summer of Love, presentat el 2018 per la fira d'art londinenc Frieze i patrocinat per la firma de moda Gucci. Per celebrar el 30è aniversari d'aquest estiu de l'amor de l'any 1988, on es va viure una revolució a les pistes de ball, que va tenir com a epicentre la illa d'ivissa. Van convidar 4 artistes -Josh Blaaberg, Jeremy Deller, Jenn Nkiru i Wu Tsang- perquè donassin la seva visió particular sobre l'italo disc, l'acid house, el techno de Detroit, i el house novaiorquès, la qual cosa va donar com a resultat un conjunt de cròniques d'autor properes al videoart.

Josh Blaaberg

Jeremy Deller

Jenn Nkiru

Wu Tsang

Aprofit aquest documental de Wu Tsang per enllaçar-lo amb Paris is burning de l'any 1990, dirigit per Jennie Livingston i guanyador, entre d'altres, del Gran Premi del Jurat al millor documental al festival de Sundance.  Livingston ens hi mostra els secrets i les interioritats de la cultura ball i el voguing al Nova York dels anys 80, des del punt de vista més humà.

Aquesta reclusió no triada pot servir també per seguir formant-nos i per això recoman dos cursos en línia, sobre la moda i el so com a expressions de l'art: Fashion as design i Introducció a l'art sonor, oferts pel MOMA i la Universitat de Barcelona, ​​respectivament, a través de la plataforma Coursera.

Per acabar, a manera de bonus track, us desafii a escoltar aquesta simfonia del reputat compositor musical Max Richter. Sleep és de l'any 2015 i té una durada de 8 hores i 24 minuts, així que per temps no serà.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa