MARCOS AUGUSTO
Director general de promoció i difusió cultural de l' Ajuntament de Palma i
activista LGTBI+

He seleccionat dos programes de ràdio; el que va fer l'activista LGTBI+ i escriptor Leopoldo Alas i el que fa actualment Paco Tomás a RNE. L'escriptor Leopoldo Alas va ser el presentador del primer programa de ràdio de temática LGTBI+ amb el seu Entiendas o no entiendas. Periodista i activista, va morir l'any 2008 i l'editorial Visor va publicar pòstumament tota la seva poesia. A l'enllaç surt el seu darrer programa.

Entiendas o no entiendas, de Leopoldo Alas:

Whisteria Lane, de Paco Tomás. Aquest periodista mallorquí, molt polifacètic, ha centrat la seva feina a la ràdio i darrerament a la televisió. Per la seva defensa del col.lectiu LGTBI va rebre el premi Triángulo 2019.

Aquest programa de Terenci Moix em pareix fascinant. La seva mitomania i les seves entrevistes són un homenatge al kitsch. La temàtica dels programes era el Hollywood clàssic. Terenci va entrevistar convidades com Sara Montiel, Lauren Bacall o Joan Fontaine. Una ocasió per a reivindicar l'oblidat llegat d'aquest escriptor català, un dels més personal i irreverents de la seva generació.

Una conferència imprescindible. Un diàleg entre la filòsofa Judith Butler i el sociòleg Miguel Missé, reflexionant sobre la construcció del gènere al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un col·loqui que parla de les aportacions de la teoria queer, i del feminisme. Un bon document per tot aquell que estigui interessat en l'obra de l'autora de Gènere en disputa.

La darrera recomanació cultural és la "teatroteca", on trobareu diferents espectacles teatrals. Per exemple, de Lorca trobareu una bona quantitat de muntatges d'obres, com El público o La casa de Bernarda Alba.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa