S'amplia el termini d'inscripcions per al Concurs Pop Rock 2020

Davant la situació derivada del Covid-19 i per a facilitar al màxim la participació de totes les persones interessades, s'amplia el termini d'inscripcions per al Concurs Pop Rock 2020.

Mentrestant, us deixam amb uns continguts preparats per MallorcaNochentas que ens transportaran als millors anys del Pop Rock i a la seva música.

MALLORCA NOCHENTAS

MallorcaNochentas és una associació cultural nascuda el 2010 a Palma que centra els seus esforços en la recopilació de material audiovisual, gràfic i testimonial relacionat amb l'escena musical dels anys 80 i 90 a Mallorca. Tot el llegat d'aquesta denominada “movida mallorquina” es veu agrupat i classificat al web www.mallorcanochentas.com

El que en un principi esdevingué una mena de hobby, ràpidament es popularitzà amb les aportacions d'artistes i protagonistes de l'època, que va permetre, gràcies al suport del Consell de Mallorca, exposar tot el material recopilat els primers anys de vida de l'associació a la Misericòrdia de Palma. A poc a poc, la seva activitat derivà en l'organització del Festival MallorcaNochentas, amb dues edicions, i en l'especial dedicació a la recuperació de tota mena de material relacionat amb el Concurs Pop-Rock, que aquest 2020 torna a Palma.

Ara que l'Ajuntament de Palma ha decidit recuperar el Concurs Pop Rock com a eina de promoció dels grups i artistes de les Balears, aprofitem per recordar aquelles edicions dels anys 80 amb el material que ha anat recuperant MallorcaNochentas en tres continguts diferenciats al nostre web:

 

V Concurs Pop-Rock

L'abril del 1987 se celebrà la cinquena edició del Concurs Pop-Rock, organitzat per l'Ajuntament de Palma. Després d'una aclamada i concorreguda quarta edició, el certamen acollí 38 grups inscrits i una vessant totalment contestatària i reivindicativa: fou l'any en què el moviment punk s'apoderà del concurs. Cerebros Exprimidos, Disturbio, Eskoria i Testiculos de Jehová, per a posar un exemple, posaren banda sonora a una cinquena edició marcada per aldarulls, errors de seguretat i interrupcions que formaren part de les anècdotes més sonades del jovent palmesà de l'època. Vols saber per què? T'ho contam aquí:

Vídeos del V Concurs Pop-Rock

VII Concurs Pop-Rock

La dècada dels anys 80 arribava a la fi a Palma, una ciutat que acollí un llegat incalculable quant a música i escena cultural marcada per la “Movida Mallorquina”. Aquest fet, i la consolidació del moviment, marcà la qualitat notable del VII Concurs Pop-Rock,  organitzat per l'Ajuntament de Palma, que va batre el rècord de grups inscrits. 62 grups, dels quals 46 es presentaren finalment,  suposaren un repte per al jurat en el procés de selecció. La final es celebrà a la Plaça de Toros de Palma el 16 de juny del 1989. Susie Q, Límites, Juanito Percha y Los Colgaos, A Bordo, Rompiendo Cuerdas i Wonkhai Palma sonaren en aquesta ocasió juntament amb els nacionals La Frontera i La Madam.

Vídeos del VII Concurs Pop-Rock

Festival MallorcaNochentas

Una de les fites de les quals ens sentim més orgullosos és haver pogut organitzar les dues edicions del Festival MallorcaNochentas. La primera ocasió serví de complement per a l'exposició "Mallorca 80s," celebrada a la Misericòrdia amb el suport del Consell de Mallorca. Fou una retrobada especial a l'antiga Sala Abraxas, amb la col·laboració de Culturaclub. Vàrem poder tornar a gaudir de les cançons de Furnish Time, La Isla, Los Malditos, El primer tercio i Susie Q. La segona ocasió, i motivats per la rebuda que tengué l'edició de l'any anterior, fou a la sala Es Gremi i reuní Los Valendas, Los Toñetes, Bourbon Gratis i Interminables.

I Festival MallorcaNochentas

II Festival MallorcaNochentas

Esperant, des del confinament, a que acabin les mesures necessàries de prevenció, i amb ganes que es pugui reprendre el rescatat concurs Pop-Rock de l'Ajuntament de Palma, vos proposam un viatge a el so  dels 80 a la nostra illa de la mà dels grups que van sorgir d'aquells primers concursos.


A la playlist de Spotify que compartim a continuació, es recullen cançons de grups i artistes que van passar per les primeres edicions de l'concurs pop-rock a l'etapa des de 1983 fins el 1992. Cançons editades per ser finalista del concurs o arran d'haver-hi participat. Edicions realitzades per l'Ajuntament com a premi del concurs o bé pel propi grup, animat després del seu pas per aquesta experiència. Grups que es van fer amb el primer premi com Furnish Time, Trazom Tzara, La Granja, Los Malditos o Susie Q
o altres que, sense resultar guanyadors, van tenir en el concurs un perfecte trampolí per a impulsar la seva carrera. En aquesta llista comptam amb grans noms com La Búsqueda, Peor Imposible o Cerebros Exprimidos.
Aprofita per descobrir i / o recordar aquestes bandes mallorquines que van marcar una nova onada en la música balear i l'explosió de la indústria musical a la nostra illa i en tota la geografia nacional:

I si no tens Spotify o t'has quedat amb ganes de més, una altra forma magnífica de descobrir la nostra història musical és a través del CD MallorcaNochentas. Una iniciativa per la qual el 2012 es va proposar a 20 grups de l'escena musical de l'illa que féssin versions de grups mallorquins dels 80 i 90s. Una trobada musical entre dues generacions per a "reinventar" els 80s.

 

Aquí les versions de 2012:

I aquí les cançons originals versionades en el cd:

Gaudeix de la música!

S'amplia el termini d'inscripcions per al Concurs Pop Rock 2020

Davant la situació derivada del Covid-19 i per a facilitar al màxim la participació de totes les persones interessades, s'amplia el termini d'inscripcions per al Concurs Pop Rock 2020.

Mentrestant, us deixam amb uns continguts preparats per MallorcaNochentas que ens transportaran als millors anys del Pop Rock i a la seva música.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa