M.ANTONIA MASSANET
Escriptora

Jordi Masó Rahola, a més d’un gran escriptor de gènere fantàstic, és un dels majors experts i antologadors de microrelat en llengua catalana. Fa anys que conrea el gènere i en recull mostres en el seu blog La bona confitura, que ha donat nom a la col·lecció de relat de l’editorial Tèmenos i ha estat el motor per a Bones confitures. Antologia de microrelats catalans (Tèmenos, 2019).

Si el que us interessa és la poesia, heu de conèixer La Poeteca, la pàgina web més completa de poesia en català.  Orquestrada des de la Fundació Mallorca Literària,  segueix la tasca de compilació poètica iniciada pel finat Toni Artigues amb Mag Poesia.

Per als qui volen estar el cas de la poesia més avantguardista, a la revista Kokoro hi trobaran la més arriscada. Originalment era únicament en castellà però des de fa uns anys publiquen també autors en català, gallec i basc.

Les xarxes han estat les més ràpides a omplir-se de versos amb motiu del confinament. La primera iniciativa en castellà ha sorgit sota el hashtag #coronaversos i de la mà del poeta eivissenc Ben Clark

En català, i de la mà de la poeta menorquina Llucia Pallisser, acaba de sorgir la iniciativa #poesiaviral per omplir la xarxa de versos aquests dies.

Pel que fa a Twitter, el compte @poetadguardia publica un vídeo per dia, mentre duri el confinament, de poemes inèdits recitats pels mateixos autors.

I si el que voleu és un poema dels que facin companyia, Rodrigo García Marina us l’ofereix en una versió descarnadament queer.

DIA DE LA POESIA CATALANA A INTERNET

Dia 17/3 va ser el Dia de la Poesia Catalana a Internet, una iniciativa de @lletrA, la pàgina de literatura catalana a internet impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut Ramon Llull. Per participar-hi només he de compartir els nostres versos preferits, sigui en format de text, vídeo o àudio i sota l'etiqueta de #poesiacatalana. És el 10è any que es fa i aquest any #desdecasa no hi ha excusa!

Iniciatives a les xarxes

Com que les presentacions de llibres que acaben de sortir s’ha vist interrompuda, el compte de Twitter @santjordiacasa pretén acostar-nos l’obra d’aquests autors que haurien d’estar en promoció. I des del compte de Llibreters a casa (@ALlibreters) fan recomanacions lectores. Pel que fa a Facebook, ha començat la iniciativa Finestres obertes, que des de Mallorca i amb les etiquetes #PoesiadelaResistencia i #MusiquesSensibles, pengen continguts poètics i musicals.

Lectures

Si teniu ganes de llegir, a www.yaconic.com ofereixen 100 dels millors relats curts de la literatura universal. Podreu remenar i triar entre clàssics com Kafka o Txèjov fins a contemporanis com Murakami, passant per Borges, Cortázar, Shirley Jackson, Ray Bradbury…

Des del compte @ConciliFetiller han endegat #microrelatsdesdelconfinament i cada vegada són més els autors que hi sumen les seves obres.

L’Archivo Histórico de Revistas Argentinas acaba de posar en obert tots els números de Diario de Poesía, paga la pena fer-hi una ullada: www.ahira.com.ar

El pianista, escriptor i activista contra els abusos sexuals infantils James Rhodes i amb connivència amb la seva editorial, Blackie Books, ha penjat al seu compte d’Instagram (@jhrodespianist) un enllaç a Dropbox per descarregar-se gratuïtament la seva primera i aclamada novel·la: Instrumental. Una història de supervivencia a través de la música que pot esdevenir un bàlsam per a aquests temps convulsos.

Club Editor ha ressuscitat la novel·la per entregues i publica una entrega al dia d’Història de dues ciutats, de Dickens, traduïda per Núria Sales. Un clàssic ple d’actualitat: “Era el millor dels temps, era el pitjor dels temps”. Ho trobareu a www.clubeditor.cat

 

Per escoltar

La diputada Laura Borràs és també una de les majors divulgadores dels clàssics del nostre país i des del diumenge cada dia penja vídeos de les seves xerrades sobre ells. De moment els ha tocat a Dràcula i Tirant lo Blanc, però els clàssics seguiran cada dia al seu Facebook, Twitter i Instagram.

Laia MaLo, poeta, traductora i meitat del grup d’electroverse Jansky, ens ofereix una nova faceta: la de novel·lista. Des d’ahir penjarà diàriament l’enregistrament de dos capítols de la seva novel·la inèdita Roses o res a www.laiamalobandcamp.com. “Perquè, de grans, també pots confortar-nos una veu que ens llegeix”.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa