JORDI MARANGES
 
​Músic

En aquestes setmanes de confinament les meves propostes per a no sucumbir al tedi són aquestes:

El meu playlist conté temes d'artistes de diferents latituds amb un peu en la pista de ball i un altre en el pop/folk . Del panorama insular he volgut incloure  Zulu Zulu, Aucell Cantaire i el duet de música electrònica Acov.

Aquests dies estan sent molt durs, a vegades és recomanable agafar el camí més escapista i glamurós per a passar, senzillament, una bona estona i oblidar aquest malson. El món Drag Queen t'ofereix això de manera genial . El programa Ru Paul Drag Race (malgrat que el concepte reality competitiu no m'agradi gens) conté números memorables. Start your engines!

Ru Paul All Stars

No podem oblidar la gran feina que moltes professionals del Drag estan exercint en l'actualitat aquí a Mallorca. Vull destacar Andy Lois, transformista d'una elegància exquisida que va treballar durant anys a Berlin amb un xou ple de lluentons, plomes i cabaret deluxe. Actualment se la pot veure en un petit club gai de Gomila.

Nacar show. Andy Lois, Berlin

Un dels llibres que més m'han impressionat últimament és Calibán y la Bruja, un assaig en clau feminista-marxista sobre el pas del feudalisme al capitalisme durant l'edat mitjana, així com una anàlisi de la caça de bruixes que es va produir a Europa i part del nou món com a forma de disciplina social (us sona d'alguna cosa?). El llibre de Silvia Federici és clau per a interpretar el món en el qual vivim.

Silvia Federici

Aquest estiu passat vaig presentar a l'Atlàntida Film Festival un espectacle de technocabaret en el qual retia homenatge a Jean Genet, un dels meus escriptors/activistes preferits. En aquest enllaç podeu veure l'únic film que va realitzar. Un poema visual bell i captivador.

Genet, Un chant d'amour

L'escriptor i performer xilè Pedro Lemebel va ser un altre dels descobriments de l'any passat. Va ser a Los Oficios Terrestres (llibreria-far de Gomila que desgraciadament va tancar les seves portes aquest any passat) on, gràcies a Déu!, m'ho van descobrir. El seu pensament, obra i activisme continuen sent un exemple de valentia i creativitat infinites, a part d'una gran inspiració.

Pedro Lemebel

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa