JOAN CABOT
Promotor i periodista

Aquí algun dels meus darrers passatemps. Potser vos són útils aquests dies: 

BANDCAMP DAILY

Hi ha vida i una de molt més interessant més enllà de les llistes d'Spotify i les grans revistes de tendències com Pitchfork o Stereogum. Per estar al dia, a casa som molt de Bandcamp Daily, el blog de la plataforma de streaming, que és una autèntica font inesgotable de suggeriments interessants, sobretot si t'interessen estils marginals en altres mitjans més majoritaris com el jazz, l'ambient o el metal extrem. 

THROUGHLINE, RADIOLAB, ETC

Des de fa uns anys som un addicte als podcasts americans i per extensió anglosaxons. Els ianquis són increïbles contant històries i alguns d'ells han aconseguit una cosa que semblava impossible: renovar les possibilitats d'un gènere que semblava bastant acotat com el radiofònic. Hi ha clàssics com This American Life o Radiolab que encara ara continuen demostrant un múscul increïble. Aquests darrer fa res ha estrenat una sèrie de sis episodis que es titula The Other Lateef que pinta (mentre escrivia això han penjat el darrer i encara no me l'he pogut posar) que serà del millor que ha fet fins a la data un dels millors programes de ràdio que pots escoltar ara mateix: el redactor del programa Latif Nasser descobreix que només hi ha una altra persona amb el seu mateix nom a sòll americà, un pres de Guantànamo que en teoria hauria d'haver sortit d'allà però encara hi continua. La coincidència li serveix per explicar un bocí important de la història política de les dues darreres dècades i, en part per la seva condició de musulmà, ho fa des d'una perspectiva i amb una profunditat que et permeten entendre les coses des de punts de vista nous i clarificadors. Això mateix és el que més m'interessa de Throughline, un programa sobre el rerefons  històric darrere temes d'actualitat que té la sort de ser presentat també per dos periodistes d'origen àrab. Cada cop que parlen de temes relacionats amb el món musulmà expliquen les coses d'una manera que et permet entendre-ho tot des d'una perspectiva menys estreta. El (bon) periodisme hauria de ser sempre així. Hi ha altres podcasts molt recomanables, val la pena investigar. I és una bona manera de practicar anglès, també.

ELS "PEPINOS" DE CHOPIN

Darrerament m'ha pegat per Chopin. Com que he estat un cregut patològic tota la meva vida (hi estam treballant...) sempre havia dit que la música clàssica era avorrida i pretensiosa. El dia que inventin una màquina del temps, el meu jo del futur té molts de cops de puny a repartir a tots els meus jo del passat. El cas és que, com m'ha succeït amb altres coses que de jove em semblaven estúpides i ara entenc -com anar en bicicleta, o beure te-, en cert moment vaig trobar el camí d'entrada, el cap del fil que anar estirant per construir la meva pròpia manera d'entendre la música clàssica. Debussy i Chopin hi varen tenir molt a veure. Després va coincidir -me sol passar amb ella- que na Joana Gomila fa servir un dels preludis de Chopin al seu nou disc, just el Preludi  núm.. 15, que sempre he pensat que si fos pop d'ara diríem que es un "pepino". Potser el dia que l'ús del terme "pepino" estigui més estès dins l'àmbit de la música clàssica menys idiotes creguts com jo pensin que és avorrida i pretensiosa. Almanco pretensiosa. 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa