FRANCISCO VALERO-TERRIBAS
Director de SimfoVents Palma-Banda Municipal de Música de Palma

M'agradaria compartir amb tots vosaltres una sèrie de continguts que a més d'interessants esper que us resultin amens.

 

En el primer, hi podreu trobar l'estrena de l'Obertura Mallorca, obra del compositor mallorquí, resident als Estats Units, Antoni Mairata. Es tracta d'una obra composta per a la commemoració del 50è aniversari de l'Auditòrium de Palma, el passat mes de maig de 2019. En aquella ocasió SimfoVents Palma i la Coral Universitat de les Iles Balears, sempre tan ben preparada pel mestre Joan Company, vàrem oferir aquesta primera audició que va quedar enregistrada al vídeo que us oferim. 

En el segon, podreu gaudir de l'Orquestra Simfònica de RTVE sota la meva direcció en un concert celebrat al Teatre Monumental de Madrid. Per a aquella ocasió vàremrescatar la infreqüent Simfonia núm. 2 de Bizet, compositor àmpliament conegut per la seva música escènica i que, malgrat la seva prematura mort als 36 anys, va aconseguir completar la seva segona simfonia amb moltíssims dubtes i dificultats. Després de la seva mort aquesta obra va ser publicada com a Suite núm. 3,  la qual cosa ha impedit la seva difusió durant lustres. 

Finalment, m'agradaria presentar-vos a un dels nostres convidats d'aquesta temporada, el violinista malagueny Jesús Reina. Un prodigi del violí que podrem gaudir pròximament, juntament amb SimfoVents, en la interpretació del Concert per a violí i orquestra de vents de Kurt Weill.

 

En aquest vídeo ens ofereix un tast del seu enregistrament del Concert núm. 1 per a violí de Paganini, en la qual podem gaudir de la seva depurada tècnica i el seu virtuosisme.

En aquest segon lliurament he volgut compartir amb tots vosaltres materials gràfics i visuals en lloc de sonors.

 

En el primer dels enllaços podreu accedir a l'exposició fotogràfica “Cuando miro la música" de Maria Díez. Un treball meravellós que captura instants irrepetibles en el transcurs d'interpretacions reals en viu. Un innombrable nombre d'hores de concerts, assajos i lliçons que recull amb la seva sensibilitat extrema i una tècnica fotogràfica privilegiada.

exposicioicc80n-cuando-miro-la-musica.jp

En el segon, m'agradaria compartir amb tots vosaltres una antiga entrevista de 2014 que vaig realitzar per a la revista de música clàssica Ritmo. En ella podreu trobar les meves experiències i apreciacions sobre diversos aspectes de la música clàssica que encara estan vigents. A més també comparteixo algunes experiències dels grans mestres amb els quals he tingut la oportuditat de treballar com Haitink, Zinman, Maazel, Masur o López Cobos.

Clica a la imatge:

PO_Ritmo_886 (1).jpg

Finalment, m'agradaria compartir unes imatges publicades a INSTANTZZ sobre la participació de SimfoVents al I Jazz Palma Festival 2020. En aquesta primera edició hem tingut el plaer de col·laborar amb el Perikas Jazz Reunion i amb el director i saxofonista Ramón Cardo. Un gran èxit que encara assaborim en el nostre record i que ja ens motiva per a la futura segona edició.

Clica a la imatge:

83560421_731074820633331_570528761229030
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa