CECILIA GIMÉNEZ
La fada despistada

Molt bones, confinats Somiatruites! Som Cecília Adriana Giménez Pedroza, la dona darrere la Fada Despistada. Coneguda i estimada dins l’àmbit de la música infantil a Mallorca i la resta d’illes. El meu secret sempre ha estat tractar els infants com a iguals i ser tan exigent o més amb les cançons, el so i la proposta artística com ho seria amb el públic adult. El resultat és un món pensat per als més menuts, però del qual qualsevol adult pot gaudir també.

Dotze anys i un milenar de concerts avalen les nostres propostes, però sobretot el fet que gràcies a Viulacultura i CACIM, des de 2013 visito escoles, biblioteques i teatres de les illes setmanalment.

Enguany present treball nou (A)les: a les dones que m’inspiren alè que em dona ales per volar. És el tercer disc-projecte-proposta realitzat íntegrament a Mallorca. Amb el missatge de sempre: que tothom té dret a somiar i que amb la imaginació i la fantasia la vida és molt millor, hem creat cançons per a una nova generació de nines i nins amb molta més llibertat d’elecció, acció i igualtat. He convocat dues professionals per a fer un trio sinèrgic creatiu i ha estat una experiència molt enriquidora. Com a cada projecte intent renovar, innovar, proposar camins diferents dels que es solen proposar per als infants. Hem fet l’edició d’un llibret en forma d’acordió amb codi QR amb les cançons digitals. 8 cançons amb lletra i les mateixes 8 en playback, també el tenim en format digital publicat a les distribuïdores més importants (hem fet 200 còpies per als que encara porten CD al cotxe). Musicalment també hem canviat el conte: He triat un grup nou, els Germans Gómez de Manacor: Natàlia, Dani i Carlos, tres persones que s’il·luminen quan toquen i quan miren, membres de Pujar fa suar, Jorra i Gomorra, Saïm, Carloscar, Roger Pistola. La connexió que tenen quests tres músics-germans és el valor afegit que cercava. Però també he convidat Joan Frontera Luna, un pianista excels, multiinstrumentista i compositor erudit, de l’illa a qui vaig conèixer al programa Aire d’IB3 i al Conservatori. La combinació és explosiva, impactant i preciosa. Som aquí per a recomanar-vos propostes familiars i per a contar-vos un poc més de jo, de nosaltres. Ara tenim (A)les noves, amb colors, cançons i grup nou.

El vàrem estrenar per Nadal i va anar molt bé encara que va venir poqueta gent. Així, trob que el primer de tot és compartir un vídeo de que vàrem fer al Xesc Forteza i també l’enllaç del disc per a posar-vos al dia. Estrena al Teatre Municipal Xesc Forteza:

Vull compartir altres músiques però: de les que espanten Catapums, totes les pors i malsons, cançons que ens ajuden a dormir o que porten pau, calma alegre, ulls tranquils. Crec que ho necessitam molt, especialment les persones adultes; necessitam aturar el cap i sentir que qualcú ens canta. Com que no sé fer molta cosa més, vos cantaré tot el que pugui.

Una abraçada de la Fada Despistada.

Aquí les meves recomanacions:

 

Català:

Els discs anteriors de la Fada per escoltar i pintar:

The Penguins, reggae per xics:

Bona música, feta amb estima i respecte, variada i oberta. Com a mare m’estressen molt les melodies curtes i repetitives. Aquest grup té repertori per una bona estona, al disc dels 5 anys hi ha una recopilació de cancçons tradicionals molt divertida. Al seu web hi ha enllaços a les xarxes.

El Pot Petit i Dàmaris Gelabert: 0-3 anys

 

Vaig als hits però no qualsevol. Aquesta gent té feina musical i pedagògica darrere. Jo no ho faig així però trob que està molt bé. A més, els infants les coneixeran tot d’una perquè són les preferides de les mestres.

Canciones para Matilda

 

També hi ha una gran educadora musical que és espectacular amb infants de 0-3 anys que és n‘Arantxa Riera, al seu web i a xarxes trobareu vídeos que funcionen molt.

Estrella Raton Perez:

 

Escriptora i pedagoga de València, té vídeos explicatius sobre música i contes per a tothom. Ella va escriure el llibre I va la Fada i s’enfada, que m’agrada molt.

Castellà:

 

Pakapaka:

Canal sencer de “dibujitos animados” fet i creat en argentí. Molt cuita i divertit per a totes les edats. Tot penjat a Youtube. Ara també transmeten en directe les 24 horen

Maria Elena Walsh:

 

La meva musa, guia i referent. Té llibres, cançons i vídeos però el que vull recomanar són els seus Cuentopos para el recreo” i El país de no me acuerdo. Segur que coneixereu qualque cançó, i si hi trobau la cançó de banyar la lluna, és perquè és seva!

Luis Pescetti:

 

El meu ídol, irreverent, imaginatiu, infantil, auténtic i preciós pedagog. Té discs per a adults a duet amb Juan Quintero que em fan plorar. També té discs per a escoltar mentre feim el dinar perquè tenen molt de joc. Ha fet llibres, cançons, preogrames de TV a Argentina i Mèxic, fa poc es va estrenar una película seva. A Youtube tenen moltes activitats per a copiar i seguir coreografies.

Canticuenticos:

Grup de música Argentina. Molt recomanable El Monstruo de la Laguna per a ballar una estona.

I per a continuar ballant!!!

 

Gheto kids (Coreografies increïbles)

Cantamonitos: Cançons per a infants cantades per infants i afinades!!!

Escriptores i escriptors dels quals ho recomano tot!!!! Gloria Fuertes i Gianni Rodari.

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
Issu.jpg
TikTok.jpg
  • Facebook
  • Instagram
#palmacultura
#palmaculturaoberta
#quedatacasa 
#quedateencasa